Palačinky si připravte tak, jak jste zvyklí. Já často experimentuji. Přidávám do těsta třeba pohankovou mouku, někdy je dělám i čistě celozrnné. Tady je NÁVOD
Palačinky pak namažte touto speciální špenátovou náplní, která je hustší a výživnější. Obsahuje totiž na bílkoviny bohaté tofu a také ovesné vločky.
- Připravte si klasický špenát, jak jste zvyklí.
- Do něj pak před koncem varu přimíchejte na hladkou pastu rozmixované přírodní tofu. Aby se tofu dobře rozmixovalo, lze k němu přikápnout trochu olivového oleje.
- Směs je ale řidší, což není do palačinek praktické. Zamíchala jsem tedy do špenátové směsi několik lžic jemných ovesných vloček, které vše výborně zahustily. Jednoduché kouzlo, které funguje …
Další z fajn chutných nápadů, jak v kuchyni využít přírodní tofu … 🙂