Palačinky z ovesných vloček s česnekovo-sýrovou náplní

Ovesné vločky - naprosto báječná surovina, která má široké spektrum využití, a zvládne být klidně i výbornou palačinkou.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Zatímco klasické ovesné vločky si připravuji spíše na sladko s rozinkami, ořechy a skořicí, zkusila jsem jejich palačinkovou variantu naplnit pořádně česnekově a sýrově. Výborné! A k tomu ještě nějaká čerstvá zelenina k úplné spokojenosti 😉

Budete potřebovat

  • 200g ovesných vloček (klasické nebo jemné)
  • 250-300ml mléka nebo rostlinného nápoje
  • 2 vejce
  • Sýr cottage nebo zakysanou smetanu + petržel, pažitku
  • Trochu soli
  • Česnek
  • Oblíbený sýr (dala jsem tentokrát goudu)

Postup

  1. Ovesné vločky rozemelte na mouku. Třeba v robotu.
  2. Smíchejte je s mlékem, vejci, lehce osolte a vzniklé těsto nechte chvíli odležet. Těsto by mělo být středně husté.
  3. Na nepřilnavé pánvi potřené trochou oleje smažte z obou stran palačinky. Těsto je tužší, než klasické palačinkové těsto, proto se mi samo zcela nerozlilo do slabé vrstvy po pánvi. Pomohla jsem si tedy klasickou gumovou stěrkou, kterou jsem těstu pomohla do všech stran.
  4. Pak už jen palačinky naplňte jakoukoliv slanou náplní. Sýr cottage nebo zakysanou smetanu ochuťte trochou soli, česneku, přimíchat můžete i jakékoliv na jemno nasekané zelené koření. Touto směsí potřete palačinku a posypte nastrouhaným sýrem. Výborná je také kombinace špenátu a sýra řeckého nebo balkánského typu

Pokud byste nechali těsto odležet delší dobu, pravděpodobně více ztuhne, výslednou konzistenci pak případně dolaďte ještě trochou tekutiny.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky