Do zlatova pečená zelenina v troubě se hodí jako příloha. Když se mrkev potře medovou marinádou a zeleninu namáčíme do jogurtového dipu, je to skvělá chuťovka!
Mrkev, brambory i petržel očistím, oškrábu. Brambory nakrájím na menší měsíčky nebo kousky podle jejich velikosti. Mrkev a petržel na větší špalíky.
Brambory a petržel ochutím solí, pepřem a promíchám s olivovým olejem. Když je chuť posypu ještě kmínem nebo sušenými bylinkami. Dám na plech vyložený pečícím papírem.
Olivový olej smíchám s medem v poměru 2:1. Na 2 lžíce oleje dám lžíci medu. Ochutím solí, pepřem. Promíchám s mrkví. Když mám větší kusy mrkve, potřu ji rovnou na plechu metličkou.
Peču na 190 stupňů do zezlátnutí. Asi 45 minut. Hotovo!