Recept

Pečené kořeněné ořechy – Pozor! Návykové!

Jak jednoduše lze vyrobit z ořechů voňavou a křupavou lahůdku. Zajímavá chuťovka nebo ozdoba zeleninových salátů.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ořechy je samozřejmě nejlepší jíst v co nejpřirozenější formě. A nejčastěji ty, které jsou nejbližší našim zeměpisným podmínkám. Já si třeba ráda dávám do snídaňových vloček vlašské ořechy, nebo si občas vyrobím domácí mandlové mléko do smoothie.

Někdy je ale chuť na něco extra. A to jsou právě tyto pečené ořechy. Mimochodem, když je zabalíte do fólie s pěknou domácí etiketou, máte originální jedlý dárek.🙂

 Ingredience

  • 200 g ořechů (např. vlašské. pekanové, mandle, para atd.)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu (případně jiná sladká alternativa, i sypká)
  • 1 lžička směsi koření
  • Trošku soli (pokud sůl není ve směsi koření)

Postup

  1. Olivový olej metličkou důkladně propojím s medem, kořením a promíchám s ořechy tak, aby byl každý obalený.
  2. Vsypu do pekáčku vyloženého pečícím papírem a peču na 180 stupňů asi 12 – 15 minut. Je třeba ke konci hlídat! 🙂 Hotovo!

Jaké koření vybrat?

V první řadě zvolte koření, které je vám příjemné a voní vám. Poprvé raději méně, s druhou várkou už budete vědět.🙂 Mně vyhovuje koření exotického typu, které obsahuje např. kurkumu, koriandr, mleté hořčičné semínko, chilli, římský kmín, skořici atd.👍

> ☝️Chuť opražených ořechů si můžete užít také v kombinaci s s krémovou cuketovo-batátovou polévkou.

Ať se vám ořechy povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky