Tento recept berte inspiračně jako jednu z možností, jak pojmout rajskou. Kuličky z krůtího masa mohou být klidně i samostatným receptem. Dobré jsou třeba se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší. 🙂Zakomponovala jsem do nich nastrouhaný celer, který v kuličkách není znát, dodá jim ale vlákninu a šťavnatost.
Co se týče omáčky, vždy rozlišuji mezi rajčatovou a rajskou. Rajčatovou omáčku dělám ve stylu “Itálie” z čerstvých nebo sekaných rajčat a dochucenou česnekem a středomořskými bylinkami.
Rajskou omáčku zase dělám po česku. A v různých verzích. Někdy dávám dle receptů šéfkuchařů do základu kořenovou zeleninu, když potřebuji mít omáčku rychle hotovou a nechce se mi nic pasírovat a mixovat, beru do ruky bio rajčatové pyré a bio rajčatovou pastu, tedy protlak. Má zkušenost je ta, že čím je protlak kvalitnější, chuť omáčky je lepší a barva hezčí…👍
Na krůtí kuličky (15ks)
Na rajskou omáčku
Jako příloha se hodí kvalitní těstoviny, ale také různé druhy rýže. Ta na fotce je pečená rýže Basmati. Dělala jsem ji podle tohoto jednoduchého návodu na rýži pečenou v troubě.
Pokud byste měli více času a chtěli masové kuličky ještě vylepšit, je možné do směsi přidat orestovanou cibuli.
> ☝️Kuličky do rajské jsou výborné také ve verzi hovězí maso – brokolice. Doporučuji testnout recept na masovo-brokolicové kuličky v rajské omáčce.🐭
V jednom z dalších receptů vám dám tip na to, jak udělat výborné kuličky do rajské úplně bez masa. To se také může hodit. Ať tak nebo tak, rajská omáčka je u nás doma zárukou prázdného talíře. 👍
Sdílet recept myšičky na: