Tak málo stačí a z obyčejných brambor vykouzlíte přílohu nabitou vitaminem C. Stačí jen mít na paměti, že brambory lze připravovat i jinak, než je oškrábat, nakrájet na kostičky a vařit ve velkém množství vody, kterou pak většina lidí vylije. Nejefektivnějším způsobem je vařit brambory se slupkou nad párou nebo jen v malém množství vody. Většina látek tak zůstane v bramborách zachována. Když je pak ochutíme trochou mořské soli, bohatě přidáme jemně nasekanou petržel a úplně na závěr čerstvé máslo, tak jsme jejich zpracování posunuli tím správným směrem.
Brambory vařené nad párou nebo v malém množství vody – Zůstane v nich zachováno větší množství vitaminů a minerálů. Brambory jsou bohaté na vitamin C, to je nám ale k ničemu, když je vaříme ve 3 litrech vody, kterou pak vylijeme.
Čerstvá petržel – je bohatá na vitamín C, provitamín A, železo, vápník, draslík, fosfor, hořčík, síru a křemík. Při pravidelné konzumaci posiluje imunitní systém.
Čerstvé máslo – obsahuje vitaminy rozpustné v tucích, tedy A,D,E a K. Má své místo především v jídelníčku dětí, pro které je daleko vhodnější, než různé margaríny. Obsahuje mastné kyseliny s krátkým řetězcem, které jsou dobře stravitelné.
K těmto petrželovým bramborám můžete zkusit udělat třeba [pohankové karbanátky](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/pohankove-karbanatky “pohankové karbanátky”)
Sdílet recept myšičky na: