Výborná pikantní čabajková pomazánka

Zkuste si někdy v obchodě přečíst složení libovolné čabajkové pomazánky. Bude lepší si ji udělat doma ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Čabajková pomazánka by se jistě neumístila na předních příčkách hitparády zdravých pomazánek. Porovnáte – li ovšem tu doma vyrobenou s jakoukoliv ze supermarketu, tak už to najednou tak zlé není 🙂

Čabajkovou pomazánku má rád můj manžel a proto mi naposledy propašoval do nákupního vozíku tu kupovanou. Když jsem si doma přečetla složení, raději jsem příště vyzkoušela její domácí variantu. Byla za pár minut hotová a lepší, než ta kupovaná …

Budete potřebovat

  • 1 kvalitní poctivou pikantní klobásu (čabajka, uherská)
  • 1 kvalitní přírodní pomazánkové máslo (nebo žervé, lučinu)
  • na zjemnění jsem přidala ještě 2 lžíce zakysané smetany

Postup

  1. Klobásku umelte nebo rozsekejte v robotu do hladka, na pastu.
  2. Smíchejte s pomazánkovým máslem nebo žervé.
  3. Zjemnit ji můžete ještě trochou zakysané smetany nebo trochou jogurtu.

Jelikož je klobása sama o sobě dost slaná a pikantní, není zapotřebí už nic přidávat.

TIP

Tuto čabajkovou pomazánku můžete použít třeba pro pohoštění na jednohubky. Stačí ji ozdobit kolečkem kyselé okurky nebo půlkou olivy.

Níže je pro představu uvedeno složení čabajkové pomazánky ze supermarketu.

Složení kupované čabajkové pomazánky:

Majonéza (rostlinný olej, suš. vaj. žloutky, pitná voda, kvasný ocet, cukr, mod. brambor. škroby E1442, E1420, E1450, guar. guma, xanthan, maltodextrin, jedlá sůl), Margarín (ztuž. rostl. oleje a tuky, emulgátory E475, lecitiny E471, kys. citronová, aroma, barvivo E160a), 20 % šunkový salám (vepř. maso, vepř. kůže, bramborový škrob, dusitanová solící směs, konz. E250, stabil. E450, E451, E 508, zahušťovadla E407, E412, E425i, laktóza, látka zvýrazňující chuť a vůni E621, směs koření a extraktů, dextróza, antioxidant E315, barvivo E120, regulátor kyselosti E500), 20 % salám Paprikáš (vepř. sádlo, hov. maso, start. kultura, glukóz. sirup, antiox. E316, reg. kyselosti E575), 10 % klobása Csabai (vepř. maso, sádlo, kůže, hov. maso, paprika a její extrakty, antiox. E301, E330, konzervant E290), Konzervační látky E202, E211

Když si ji uděláte doma, také ta pomazánka nebude „svatá“, jelikož bude vždy záležet na kvalitě klobásy samotné, rozhodně ale nedosáhne výše uvedeného výčtu složení té kupované 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky