Pikantní fazole v rajčatové omáčce s cuketou a farmářskou šunkou

Nápad, jak do jídelníčku zapojit bílé fazole a cuketu bleskovou formou. Díky kari koření a poctivé farmářské šunce není v receptu o výrazné chutě nouze.

Fazole je samozřejmě nejlepší uvařit podomácku ze základní suroviny. Klasické bílé fazole je ale nutné předem namáčet a jejich vaření také zabere nějaký ten čas. A ten občas není. Chcete jídlo nejlépe teď hned, maximálně do 15 minut. V tu chvíli je dobré vytáhnout ze zásob už hotové fazole v rajčatové omáčce, spojit je s několika dalšími ingrediencemi a dílo je za chvíli hotovo.

Co se týče luštěnin, měli bychom je do jídelníčku zařazovat častěji, to ale neznamená sníst na posezení vrchovatou mísu fazolí s rozkrájenou klobásou. Méně je více. Fazole jsou proto v receptu doplněné o cuketu, která je lehká, nekalorická, plná vlákniny a krásně na sebe naváže okolní chutě.

Na 2 porce budete potřebovat

  • 1 plechovku bílých fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 malou cuketu
  • 1 cibuli
  • 80 g farmářské šunky (nebo kvalitní slaninu nebo kvalitní klobásu Chorizo)
  • Olivový olej nebo máslo Ghí
  • Na dochucení sůl, pepř, kari koření
  • Lahůdkovou cibuli včetně natě na ozdobu

 Postup

  1. Cibuli a šunku nakrájejte na kostičky, cuketu na menší kousky.
  2. Cibuli se šunkou restujte na olivovém oleji, když chytnou barvu, přidejte cuketu a pár minut dále restujte. Ochuťte solí, pepřem, kari kořením. Může být i červená kari pasta.
  3. Vlijte fazole a společně pár minut prohřejte. Na talíři dozdobte čerstvou lahůdkovou cibulkou včetně natě.

Syté jídlo, bohaté na vlákninu, připravené rychlostí blesku 🙂

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google