Tak tady je, zase jedna snídaňová inspirace. Když se řeknou “vločky”, mnoho lidí si vybaví ty klasické ovesné. Ono jich je ale tolik druhů. Rýžové, jáhlové, žitné, pohankové … Ty kupuji jako instantní, takže jsou během chvilky úplně měkké a připravené stát se výbornou a zdravou snídaní.
V kaši není žádný cukr, nechávám ji přirozenou a sladím až na talíři medem. Na fotce med není vidět, protože tam není 🙂 Zapomněla jsem. A pak už jsem to musela sníst, takže nebylo co fotit znova 🙂
Budete potřebovat
- 4 lžíce instantních pohankových vloček
- 1 lžíci ovesných otrub
- 2 lžičky sušených pšeničných klíčků
- 1 hrnek vody (pak dle potřeby)
- 1 lžíci sušených plodů GOJI
- na zjemnění trochu ovesné smetany
- na oslazení med
- na ozdobu kousek ovoce
Postup
- V malém rendlíku zahřejte vodu a vsypte vločky a otruby. Pár minut povařte.
- Přidejte pšeničné klíčky a goji. Krátce promíchejte, zjemněte trochou smetany. Kdo má rád, může přidat skořici.
- Konzistenci kaše v rendlíku dolaďte vodou, když ji necháte chvíli stát, bude houstnout.
- Na talíři ozdobte kousky ovoce a medem.
TIPY
- Instantní pohankové vločky koupíte v prodejnách zdravé výživy, ve větších supermarketech nebo drogeriích, kde mají koutek se zdravou stravou.
- Pšeničné klíčky jsou takové sušené malé vločky, lze koupit i špaldové a žitné. Obohatí o živiny nejen snídaňové kaše. Já je dávám třeba do polévek.
- Když se zmiňuji o medu, mám na mysli opravdový med od včelaře, ne nějakou medovou pochoutku ze supermarketu. To buste si tu kaši mohli rovnou posypat krystalem a ještě ušetříte 😉