Recept

Pomazánka z tresčích jater s vejci

Výborná a jemná pomazánka, která je skvělou kombinací extra výživných "máslových" tresčích jater a vařených vajec. Připravená raz dva, perfektní na žitném pečivu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Vajíčková pomazánka se dá vymyslet na tisíc způsobů. Zde na webu už je třeba:

Teď jsem vařená vejce poprvé zkombinovala s tresčími játry a výsledek je perfektní. Tresčí játra jsou z nutričního hlediska pozoruhodná, především pro vysoký obsah Omega 3, vit. A a D. Vyplatí se je v rámci pestrosti zařadit do jídelníčku a pomazánka je jeden z praktických způsobů.

 Ingredience na 1 misku pomazánky

  • 1 balení tresčích jater ve vlastním oleji (115 g)
  • 2 až 3 vejce vařená na tvrdo
  • 1 menší červená cibule
  • 1 kostička čerstvého sýru typu Lučina (100 g)
  • 1 lžíce majonézy na dochucení
  • Sůl, pepř
  • Dle chuti čerstvé bylinky jako petržel, pažitka, řeřicha…

 Postup

  1. Tresčí játra slijte. Olej nevyhazujte, ale nechte si ho na použití později. Je nutričně hodnotný. Tresčí játra rozmačkejte vidličkou. Vejce nastrouhejte na jemno. Cibuli nakrájejte na drobno.

  2. V misce lžící rozmíchejte lučinu, přidejte rozmačkaná tresčí játra, nastrouhaná vejce a cibuli. Dochuťte solí, pepřem a lžící majonézy. Dle chuti přidejte čerstvé bylinky. Hotovo!

TIP č. 1

Když tuto pomazánku dělám pro slavnostní příležitost na jednohubky, dělám ji vždy o něco hutnější a přidávám do ní koření na pomazánky od Davídka. Tato směs obsahuje mimo jiné petržel, česnek, cibuli a kurkumu. Díky tomu je pomazánka chuťově výraznější a jedinečná.

 TIP č. 2

Pokud vám nevadí hrubší struktura pomazánky, skvěle se místo Lučiny či smetanového sýra hodí také sýr cottage.

> ☝️A když v receptu zazněla ta Lučina, kam ji ještě použít? Doporučuji tyto Těstovinky od maminky s krémovou omáčkou z Lučiny

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky