Rychlá pórková polévka s červenou čočkou

Zeleninové krémové polévky chutnají jak dětem, tak dospělým. Díky červené čočce nemusíte polévku už nijak zahušťovat.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Hladké zeleninové polévky chutnají jak dětem, tak dospělým. Díky červené čočce nemusíte polévku už nijak zahušťovat. Je krémová a zdravá.

Budete potřebovat

  • Pórek
  • Brambory
  • Červenou čočku
  • Olivový olej+trochu másla
  • Zeleninový vývar nebo voda + trocha přírodního BIO bujónu na dochucení

Postup

  1. Pórek omyjte, podélně rozřízněte a nakrájejte na půlkolečka.
  2. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a másla a pórek orestujte, až změkne a provoní celou kuchyň
  3. Přidejte oškrábané a na kostičky nakrájené brambory a propláchnutou červenou čočku.
  4. Zalijte vývarem a vařte do změknutí brambor a čočky (10 – 15 minut).
  5. Polévku na závěr do hladka rozmixujte.

Záměrně jsem nenapsala množství ingrediencí, záleží, kolik polévky chcete připravit. Obecně se dá říct, že na celý velký pórek můžete použít cca 100g červené čočky a cca 2 brambory. Na polévce se nedá absolutně nic zkazit, opravdu nezáleží, zda tam bude více pórku, brambor nebo čočky. Dobrá bude pořád, na konci si jen doladíte její hustotu vývarem nebo vodou.

TIP

Polévku můžete ještě na talíři doplnit lžící [kuskusu](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/kuskus-zakladni-priprava-plus-recepty “kuskusu”), jak je vidět na hlavní fotce.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky