Rajčatová polévka s kokosovým krémem a koriandrem

Velmi jednoduchá verze krémové rajčatové polévky, která vyniká svojí jemnou chutí. Její příprava je téměř bez práce.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Potřebujete

  • 2 plechovky drcených rajčat co nejlepší kvality (je znát na chuti)
  • 2 hrnky vývaru ( + další na doladění konzistence)
  • 4 lžíce kokosového krému (hustý kokosový krém v plechovce bez aditiv)
  • Na dochucení sůl, pepř, trochu kokosového cukru ke stáhnutí kyselosti rajčat
  • Koriandr ( mám zásobu mraženého)
  • Na ozdobu opražená slunečnicová semínka a dle sezóny zelené bylinky

 Postup

  1. Rajčata vyklopím do hrnce, přidám vývar, ochutím a nechám provařit 10 minut. Pokud chcete, můžete základ polévky udělat na cibuli, případně přidat i stroužek česneku.
  2. Pak už jen vše do hladka rozmixuji spolu s kokosovým krémem, který polévku zahustí, ale dodá jí i zajímavou chuť. Ke konci přidám nasekaný koriandr.
  3. Na malé pánvi na sucho opražím semínka. Někdy slunečnicová, kjindy dýňová a doplním jimi na talíři každou porci.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Reklama partnera myšičky