Když je chuť na jídlo typu obalovaná ryba s kaší, může to mít také tuto podobu. Filety limandy s decentní krustičkou s krásně barevnými šťouchanými batáty jsou skvělým nápadem pro rychlý a sytý oběd.
U tohoto receptu bych ráda věnovala pár řádků batátům. Batátům se také říká sladké brambory, ovšem ve srovnání s bramborami obsahují více vlákniny a antioxidantů.
Abychom ale z batátů vytěžili maximum a zachovali v nich co nejvíce mikronutrientů, je dobré je buď upéct nebo dusit, nebo je připravit nad párou. Pokud někomu batáty přijdou moc sladké, je možné je nakombinovat půl na půl s bramborami.
Budete potřebovat
filety oblíbené ryby (zvolila jsem Limandu)
Jemně mletou mouku ( zkouším různé druhy mouk, včetně bezlepkových)
Sůl, pepř
Máslo Ghí
Batáty
Postup
Do talíře nasypu mouku, ochutím ji solí a pepřem a obalím v ní filety ryby. Ty pak na pánvi opeču z obou stran do zlatova na přepuštěném másle Ghí.
Batáty oškrábu, nakrájím na kostky a buď je upeču do měkka nebo uvařím v malém množství vody nebo je připravím nad párou. Pak je rozmačkám s kouskem másla.
Mezitím vším si připravím malý salát, druhy zeleniny střídám. Teď jsem použila rukolu, petržel a rajčátka. Zeleninu jsem promíchala s lehkou zálivkou z olivového oleje a citronové šťávy.