Recept

Ryba v sezamu pečená v troubě

Pokud máte chuť na křupavé rybí filety a přitom nestojíte o odér z přepáleného oleje, zkuste je obalené upéct v troubě. Sezamová semínka jídlu dodají zase nový rozměr.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Co si budeme povídat. Když máte dobrou rybu, tak je stejně nejlepší udělat ji co nejvíce přírodně, krátce opečenou nebo ogrilovanou. Proč ale jednou za čas nezkusit nějaké to zvěrstvo jako potřít rybu trochou jogurtu a vyválet v sezamové strouhance.

Příprava trvá pár minut a pak už se stará trouba 🙂

Budete potřebovat

  • Filety ryby (já jsem měla limandu pravou)
  • Bílý jogurt (nebo jakékoliv těstíčko, na kterém bude držet sezam a strouhanka)
  • Strouhanku (použila jsem kukuřičnou)
  • Sezamová semínka
  • Olivový olej
  • Sůl, bílý pepř

Postup

  1. Rybí filety z obou stran osolte, opepřete a lehce potřete jogurtem nebo jemně vymáchejte v oblíbeném těstíčku.
  2. Strouhanku smíchejte se sezamovými semínky a ve směsi obalte rybu.
  3. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem, povrch ryby ještě posypte trochou semínek a každý filet zastříkněte olivovým olejem, ryba pak bude křupavá.
  4. Pečte v předem vyhřáté troubě na 220 stupňů 15 – 20 minut podle tloušťky filetu.

Moje filety z limandy byly opravdu tenké, takže 15 minut stačilo.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...