Recept

Křehké šátečky z listového těsta s pudinkovo-jablečnou náplní

Někdy se to vyloženě hodí a dojde řada na chlazené listové těsto. Během chvíle jsou křehé šátečky na stole. Pudinkovo-jablečná náplň je v nich výborná.👍

Co se týče domácího pečení, nejraději těsta vyrábím sama, domácí. Jablečný závin dělám třeba z křehkého mrkvového těsta, nebo z tvarohového těsta. ALE!…

Teď mě napadlo koupit kvalitní chlazené listové těsto a nechat moje holky si v rámci prázdninové zábavy něco vyrobit. Volba padla na šátečky. A aby nebyly moc přeslazené z džemů, povidel, či zase moc “tekoucí” z čerstvého ovoce, připravila jsem do nich jednoduchou náplň z pudinku a jablek. Krásně se s ní pracuje a šátečky jdou bez problémů spojit, zabalit. 🙂

Ingredience na 8 šátečků

  • 1 plát kvalitního chlazeného listového těsta
  • Žloutek na potření

Na náplň

  • 2 jablka
  • 1 bio vanilkový pudink (pytlík, 40 g)
  • 300 ml bio mléka
  • Něco k decentnímu doslazení pudinku ( med, javorový sirup, přírodní skořicový cukr atd.)

Postup

  1. Nejdříve si připravím náplň. 2 jablka oloupu a nastrouhám na hrubo. V rendlíku je pár minut pod pokličkou podusím.
  2. Pudinkový prášek rozmíchám metličkou v mléku. Cílem je, aby byl pudink hustý, proto dávám jen 300 ml mléka. Touto směsí zaliju jablka, trochu dosladím a míchám do zhoustnutí pudinku.
  3. Směs nechám úplně vychladnout, pak ji dám ještě do lednice.
  4. Plát listového těsta dám na pečícím papíru na plech, rozdělím na 8 čtverců. Doprostřed každého čtverce dám bohatou lžíci náplně. Protilehlé okraje spojím a pořádně zmáčknu.
  5. Šátečky potřu rozšlehaným žloutkem a upeču do zlatova na 185 stupňů. Trvá to asi 25 minut.

> 🐭Pokud si chcete šátečky připravit z nějakého domácího těsta, doporučuji tyto pivní šátečky s povidly.👍

Šátečky je možné naplnit také hutnou tvarohovou náplní s kouskem čerstvé broskve nebo jahody.

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...