Netradiční chuťovka na párty, která je hotová za pár minut! Ve špaldové variantě, s kvalitní hořkou čokoládou a chilli papričkami jsou šmrncovní a na úrovni.🙂
Mně vyhovují špaldové preclíky s opraženým sezamem. Dají se koupit v sekcích se zdravou výživou.
K výrobě preclíků se hodí mřížka a malá sklenička, do které se nalije rozpuštěná čokoláda.
Asi 70 g hořké čokolády rozpustím ve vodní lázni spolu s 1 lžící másla. Může být i kokosový olej. Ten však dodá čokoládě jinou chuť…
Mně se líbí preclíky namočit jen do půlky… Nebo lze udělat více variant. Některé namočit jen zčásti a některé zcela. Hned je posypu vločkami sušených chilli papriček. Mlýnky se sušenými chilli papričkami často obsahují i zrnka soli.
Někdo chilli nemusí, tak nechám některé preclíky jen s čokoládou… Nebo na ně lze nasypat něco jiného, zajímavého. Co třeba sušenou slaninu? 🙈Nebo kokos? 🙂
Příprava je rychlovka. Stačí jen nechat v chladu zatuhnout čokoládu a může se servírovat. Chuťovky, co zaujmou.👍
1 sáček preclíků (koupila jsem špaldové s opraženým sezamem)
70 g kvalitní hořké čokolády (použila jsem 70%)
1 lžíci másla
Na posypání vločky chilli (mohou být i s menším množstvím krystalků soli)
Postup
Malý rendlík dám nad malý hrnec s vodou a nad párou nebo ve vodní lázni rozpustím čokoládu s máslem, dokud není úplně hladká. Čokoláda se nikdy nesmí dát v rendlíku přímo na plotnu a příliš zahřát, protože by se zničila její struktura.
Rozpuštěnou čokoládu naliju do menší skleničky, do které se vejde preclík. Čokoládu nechám chvíli odstát, aby jen lehce zchladla a nepatrně zhoustla. Pak už jen namáčím preclíky a odkládám je na mřížku. Kdo nemá mřížku použije pečící papír nebo nějakou silikonovou podložku.
Ihned posypu vločkami sušeného chilli nebo jinými ingrediencemi dle fantazie… 🙂
> ☝️Jako chuťovky se dají použít i tyto slanétyčinky z tvarohového těsta. Dají se namáčet do dipů nebo přikusovat k zelenině.🐭