Lasagně jsou další skvělý způsob, jak netrávit mládí u plotny, být za hvězdu v kuchyni a ještě zakomponovat různé výživné ingredience.
Recepty tohoto typu nerada píšu úplně přesně, protože je pokaždé dělám trochu jinak. Podle toho, jaký pekáč zrovna použiju, podle toho, zda je dělám jen pro děti, nebo chci pohostit i příbuzenstvo.
Pokud vám tento recept poslouží jen jako inspirace, stačí vědět, že budete potřebovat lasagně, špenátovou náplň a bešamel v určitém množství, aby to vyšlo 🙂 Níže jsem pak popsala, jak jsem tentokrát náplň dělala já.
Jak jsem dělala špenátovou náplň
Špenátovou náplň dělám pokaždé jinak podle toho, jaký špenát použiju. Teď v zimě mám v zásobě mražený sekaný špenát. Ten kupuji buď ve větším kilovém balení, v krabičce nebo sáčku á 450 g. Vzala jsem asi 3/4 kila, povařila ho v hrnci a zahustila tak, aby moc netekl. K zahuštění jsem použila asi 2 lžíce jemně mletých ovesných vloček a 2 lžíce chia semínek. Obě suroviny perfektně vážou vodu … Na závěr jsem špenát dochutila 2 stroužky prolisovaného česneku, solí, kurkumou a zjemnila trochou smetany.
Jak jsem dělala sýrový bešamel
Dala jsem 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla a přidala jsem 4 lžíce mouky (použila jsem rýžovou, má neutrální chuť). Nechala jsem zpěnit do růžova a zalila 500 ml vody. Ochutila jsem solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Bešamel postupně houstne. Přilila jsem 1 kelímek (200ml) 30% smetany, odstavila jsem z plotny a vmíchala jsem do rozpuštění 100 g 40% tvrdého sýra.
Chtěla jsem jako poslední fotku k receptu přidat ještě detail ukrojeného sousta, ale už nebylo z čeho fotku udělat. Všechno mi to snědli 🙂
Sdílet recept myšičky na: