Kořenovou zeleninu musím mít doma pořád. Vyrábím z ní polévky, pomazánky, saláty, peču ji, restuji a tak bych mohla dál a dál pokračovat. Když chci, aby měla šmrnc, peču ji v troubě. Někdy s masem, někdy bez masa. Díky své “pevnosti” je pro takovou úpravu ideální.
Záměrně jsem nepsala, kolik čeho přesně budete potřebovat, protože to je jedno, zda dáte více či méně zeleniny. Můžete připravit do menšího pekáčku, ale i do velkého a téměř bez práce tak nakrmit početnou rodinu. Balení těstovin “tagliatelle” vždy uvařím celé a když zbyde, jakože zbyde, tak se typově hodí třeba na nudle s mákem … K sehnání je dnes i spousta čerstvých chlazených těstovin za přijatelnou cenu, které jsou chuťově ještě atraktivnější.
Dospělým můžete servírovat celé kuřecí stehno a vedle hromádku zeleniny a těstovin. Dětem je praktičtější vše smíchat dohromady. Kořenovou zeleninu nakrájete na kousky, jedno kuřecí stehno oberte a maso nakrájejte na malé kostičky.
Na talíři každému ozdobte zelenou patrželkou, v zimě bylinkami “z parapetu”
Sdílet recept myšičky na: