Recept

Těstovinový salát s vařeným kuřecím masem a jogurtovo-sýrovým dresinkem

Vynikající sytý vychlazený salát s čerstvou zeleninou a měkkým masem se skvěle hodí k obědu do teplejších dnů. Praktický je i jako jídlo s sebou do krabičky. Jogurtovo-sýrový dresink ho perfektně doladí a zvláční.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Na tomto salátu je zvláštní způsob přípravy masa. Do zeleninových salátů se často používá spíše opečené nebo grilované maso. Do těstovinového salátu se mi ale osvědčila pomalu uvařená kuřecí prsa, která jsou jemná a krásně měkká.

Maso mi vznikne při přípravě tradičního vývaru, který nejčastěji dělám v pomalém hrnci. Mám pak plný hrnec dobré polévky a část masa použiju do těstovinového salátu.👍

Libové uvařené maso z kuřecích prsou se dá po vychladnutí hezky a pohodlně nakrájet na kostičky, takže se v salátu nerozpadne…

Množství ingrediencí přizpůsobte počtu porcí a také tomu, zda preferujete více či méně zeleniny.🙂

 Ingredience

  • Vychladlé těstoviny uvařené na skus (nejlépe vrtulky, druh těstovin zvolte dle vašeho stylu)
  • Kuřecí prsa s kostí pomalu uvařené v rámci vývaru
  • Pevná menší rajčátka (keříková nebo datlová)
  • Salátová okurka
  • Červená paprika (kulatá nebo kapie)

Na dresink

  • 1 kelímek hustého bílého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy (dle preference domácí, tradiční, light nebo vegan)
  • 50 g na jemno nastrouhaného výrazného cheddaru
  • Sůl, pepř
  • 1 stroužek česneku
  • Sušené bylinky dle chuti

 Postup

  1. Udělám kuřecí vývar tradičním způsobem. Jen jako maso použiju kuřecí prsa s kostí a k tomu třeba ještě pár jiných kousků vhodných na vývar. Maso vařím pomalu, několik hodin. Buď v pomalém hrnci přes noc nebo ho nechám táhnout v klasickém hrnci. Uvařená kuřecí prsa nechám vychladnout.
  2. Uvařím si těstoviny podle návodu. Po uvaření je zchladím studenou vodou. Nejlepší jsou vrtulky nebo mušličky, protože do nich dobře “zaleze” dresink.
  3. Mraženou kukuřici podle návodu jen krátce povařím v trošce vody. Rajčátka nakrájím na půlky nebo čtvrtky, papriku i okurku na malé kostičky.
  4. Metličkou smíchám všechny ingredience na dresink. Dresink musí být dobře vychucený a výrazný, aby doladil neutrální chuť těstovin.
  5. V míse smíchám těstoviny se zeleninou, kukuřicí, kostičkami kuřecích prsou a přiměřeným množstvím dresinku. Salát musí být akorát krémový.
  6. Mísu dám vychladit do lednice. Zbytek salátu si dám do skleněné dózy a mám oběd na druhý den.👍

> ☝️Preferujete salát bez masa? Vyzkoušejte tento skvělý těstovinový salát s opečeným tofu a bylinkovým pestem.🙂

Ať vám saláty chutnají!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky