Výborný těstovinový salát se zeleninou a Šmakounem

Šmakoun - možná ho vídáte v chlaďáku se zdravými potravinami a říkáte si "Co s ním". Tady je jeden jednoduchý návod, jak ho využít.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Šmakoun je moderní potravina s vysokým obsahem bílkovin. Je dobře stravitelný, má nízký obsah sacharidů a tuků. Jeho využití v kuchyni je všestranné, pro mě má výhodu především v jednoduchosti a rychlosti jeho použití. Různé saláty se zeleninou jsou sice zdravé, pokud je ale neobohatíte o vhodný zdroj bílkovin, může se stát, že budete mít brzy hlad. Přidáním bílkoviny, v tomto případě Šmakouna, vyrobíte ze salátu plnohodnotné jídlo, které vás nasytí 🙂

Budete potřebovat

  • Oblíbené těstoviny (mohou být i celozrnné)
  • Šmakoun (přírodní nebo uzený)
  • Více druhů zeleniny (saláty, rajčata, paprika, okurka,cuketa atd. )
  • Kukuřici (dala jsem mraženou)
  • Pár kapek olivového oleje
  • Na dresing – sýr cottage, pár lžic zakysané smetany nebo jogurtu, hořčici, lžičku medu, oregano, trochu citronové šťávy)

Postup

  1. Těstoviny uvařte na skus.
  2. Šmakouna opečte z obou stran na pár kapkách olivového oleje.
  3. Připravte si dresing, který všechny ingredience lehce stmelí. Použila jsem sýr cottage, který jsem v misce rozmíchala s trochou jogurtu a doladila hořčicí, lžičkou medu, oreganem a citronovou šťávou.
  4. Mraženou kukuřici pár minut poduste s trochou vody pod pokličkou. Bude křehká a šťavnatá.
  5. Šmakouna nakrájejte na čtverečky a promíchejte s těstovinami, zeleninou a dresingem. Podávejte vychlazené.

TIP

Šmakouna lze použít i za studena, já jsem se ale rozhodla ho opéct, jídlo tím získalo plnější chuť.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky