Čerstvé těstoviny s listovým špenátem a uzeným lososem

Jídlo připravené doslova za pár minut a výsledek vynikající. Chuť kvalitních čerstvých těstovin v kombinaci se šťavnatým špenátem, uzeným lososem a sladkou smetanou je neodolatelná.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jak už jsem psala u mnoha receptů, poslední dobou nejčastěji používám celozrnné těstoviny různých druhů. Jsou ale jídla, u kterých si ráda vychutnám tradiční chuť těstovin. A když už, tak čerstvých. Smetana jídlo zvláční, zjemní, doladí, rozhodně není cílem vyrobit z jídla těžkou nálož v podobě hlubokého talíře zalitého čtvrt litrem hutné smetanovo – sýrové omáčky…

Toto jídlo lze připravit také v úplně zjednodušené formě bez cibule a česneku. Jak ale moudro praví, “cibule a česneku není nikdy dost” a obzvlášť na podzim se jejich pravidelná konzumace vyplatí.

Na 2 – 3 porce potřebujete

  • 250 g čerstvých těstovin
  • 100 g uzeného lososa
  • listový špenát (použila jsem BIO mražený, asi 150 g)
  • smetanu 30% ( použila jsem BIO asi 100 ml)
  • cibuli, česnek
  • sůl, pepř
  • Olivový olej
  • Může být citronová šťáva na dochucení

Postup

  1. Na troše olivového oleje jsem si orestovala na jemno nakrájenou cibulku. Ke konci jsem přidala na jemno nasekaný stroužek česneku, krátce promíchala a přidala listový špenát. Buď čerstvý nebo “povolený” v podobě rozmražených listů.
  2. Špenát je hned hotový, takže jsem ho jen chvíli podusila, ochutila solí, pepřem,přidala smetanu a ihned uzeného lososa nakrájeného na kousky. Dle chuti je možné zakápnout citronovou šťávou.
  3. Ihned jsem smíchala s těstovinama, které jsem si mezitím vedle v hrnci připravovala. Těstoviny jsem slila a ještě “mokré” přidala do pánve a vše jsem promíchala.

Hotovo raz dva 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky