Tuto pomazánku od jiných sýrových odlišuje sýr, který se klasicky nenastrouhá, ale naseká se na malé kousíčky. Pomazánka má pak pěknou strukturu a vypadá dobře i na jednohubkách. Navíc je domácí a víme, co v ní přesně je …
Budete potřebovat
- 150g tvrdého sýra v celku (nejlépe 40% sýr, dala jsem goudu, má výraznou chuť)
- 1 kelímek přírodního pomazánkového másla
- 2 vrchovaté lžíce bílého jogurtu (nebo dle potřeby)
- 4 stroužky česneku
- Na dochucení – menší lžičku červené papriky, sůl
Postup
- Sýr několikrát překrojte a rozsekejte na jemno v robotu nebo malém sekáčku. Sýr se pak tolik nelepí, pomazánka pak i pěkně vypadá, má strukturu.
- Smíchejte s pomazánkovým máslem, asi 2 lžícemi bílého jogurtu, ochuťte solí a paprikou, přidejte prolisované stroužky česneku.
- Pokud pomazánku budete chtít dávat na jednohubky, udělejte ji tužší, aby dobře držela.
Pomazánka je za pár minut hotová, výborná na topinkách. Jako přílohu použijte čerstvou zeleninu.