Pokud se budeme bavit o sváteční verzi bramborového salátu, má každý pravděpodobně ten svůj správný a jedinečný recept. Toto je taková moje základní verze “obyčejného” salátu se spařenou cibulí a jogurtem doladěná jablečným octem. Když chci, někdy přidám celer, jindy kyselé okurky … Osvědčilo se mi dělat brambory na malé kostičky, salát lze pak použít třeba i na slavnostní chlebíčky.
Potřebujete
- Nejlépe den předem uvařené brambory ve slupce TYP A
- Cibuli (Spařenou vroucí vodou)
- Hustý bílý jogurt
- Kvalitní majonézu
- Sůl, pepř
- Jablečný ocet
Postup
- Vychladlé a nejlépe den předem uvařené brambory ve slupce oloupu a nakrájím na malé kostičky. Čím drobnější tím lepší.
- Cibuli nakrájím také na drobné kousky a spařím ji v sítku vroucí vodou a pak zase studenou vodou.
- Brambory smíchám s cibulí, osolím, opepřím a dle chuti smíchám s hustým bílým jogurtem a majonézou.
- Ke konci chuť doladím jablečným octem a salát nechám v lednici odležet.
Takto připravený bramborový salát můžete samozřejmě doplnit o další ingredience jako kyselé okurky, povařenou kořenovou zeleninu, hrášek atd.
Salát je samozřejmě nejlepší nechat pár hodin odležet.