Potřebujete
- Růžičky květáku
- Olivový olej
- Sůl
Postup
- Květák rozeberu na růžičky, ty propláchnu a osuším.
- Růžičky posekám v robotu na drobné kousky velikosti zhruba zrnek rýže. Pokud není k dispozici robot, dá se květák i na hrubo nastrouhat nebo posekat nožem.
- Do rozpálené nepřilnavé pánve dám trochu olivového oleje, květák, osolím a pár minut restuji. Dám pokličku a ještě na mírném stupni cca 3 minuty dusím. Do pánve se nepřidává žádná tekutina.
>A když máte hodně velký květák a nechcete mít květákové rýže plnou pánev, můžete použít jen pár růžiček a zbytek využít třeba na tento snadný recept na květák zapečený v troubě s jogurtem a sýrem
Hotovo! Takto upravený květák lze použít všude tam, kde rýži.
Rychlé, snadné, zdravé 🙂