Dobře ochucená a upečená zelenina je snadný a atraktivní způsob, jak sníst pořádnou porci vlákniny. A k tomu bílkoviny v podobě výrazného hustého vaječného dipu.
Zeleninu očistím, nakrájím na větší kusy a promíchám s kořením a s olivovým olejem. Pokud nechci nic hlídat, dám vše do nepřilnavého pekáče a peču najednou. Lepší je však přidat cuketu o něco později než mrkev a papriky, protože je výrazněji rychleji měkká. Dle situace případně v pekáčku otočím, protřesu.
Peču bez poklice na 200 stupňů asi 30 minut. Zelenina musí zůstat pevná.
K teplé pečené zelenině je výborný dip. Na jednu porci dávám 1 vejce a polovinu kelímku sýra cottage. Vejce na tvrdo nastrouhám, smíchám s cottage, zacáknu troškou olivového oleje a dochutím solí, pepřem, česnekem. Výborný je také křen a na špičku lžičky kvalitní hořčice. Hotovo!