Ředkvičková pomazánka s ricottou

Chroupat celé ředkvičky může být pro někoho příliš intenzivní. Pokud z nich uděláte pomazánku, zjemníte tím jejich chuť a vyřešíte otázku "co na chleba?"

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ředkvičky jsou zajímavé nejen svojí chutí, ale i tím, že podporují zdraví. Pozoruhodné jsou pro své antimikrobiální účinky a např. pro obsah vitaminu C. Jejich nízkou energetickou hodnotu lze využít třeba v rámci redukčního jídelníčku.

Teď jsem měla chuť z ředkviček udělat pomazánku a spojit je se syrovátkovým sýrem ricotta. 👍

Ingredience na 1 mističku pomazánky

  • 1 svazek ředkviček
  • 120 g ricotty
  • 30 g tvrdého sýra (např. Gouda)
  • Jarní cibulka
  • 1 lžička hořčice
  • 2 lžičky za studena lisovaného oleje (např. olivový)
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Ředkvičky zbavím stonků, očistím je, omyju a nasekám na jemno v malém robotu. Lze je samořejmě i nasekat nožem nebo nastrouhat na hrubo. Ředkvičky dám do sítka, posolím a nechám je chvíli pouštět vodu.
  2. Smíchám s ricottou, na jemno nastrouhaným sýrem, jarní cibulkou a dochutím pepřem, hořčicí a olivovým olejem. Pokud byly ředkvičky dost posolené, sůl už nepřidávám. Hotovo!

> ☝️Další výbornou verzí ředkvičkové pomazánky je tato vajíčkovo-ředkvičková s pažitkou. 🐭

A když by se vám nechtělo dělat pomazánku, tak lze vsadit na klasiku, která nikdy nevyjde z módy. Nakrájet ředkvičky na kolečka a naskládat je na chleba. 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Reklama partnera myšičky