Topinky s voňavou žampionovou směsí

Šťavnatá směs s pórkem, žampiony a vejci voňavá po houbovém koření. Nejlepší na křupavých topinkách nebo toustech. Do 15 minut komplet hotovo!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

U tohoto receptu nechci psát záměrně přesné množství jednotlivých ingrediencí. Ty uzpůsobte množství porcí. Když si dělám směs jen pro sebe, použiju asi 5cm kus pórku, 4 až 5 žampionů podle velikosti a 1 vejce…

Někomu bude příjemnější větší množství pórku, jinému zase hub nebo vajec. Tak jako tak, směs se vždy povede.🙂

Při restování žampionů je třeba nepodcenit koření. Jejich chuť nejlépe podtrhne houbové koření. Mojí nejoblíbenější směsí je koření “Houbař”, protože je bez soli, lepku, glutamanu a obsahuje i pravé hřiby! Koření kupuji ZDE.

Topinky peču klasicky na sucho v topinkovači. Jestli by někoho napadlo ponořit je na pánvi do sádla, tak tento nápad raději rychle zapomeneme.🙂

 Ingredience

  • Žampiony (zahradní, hnědé, krémové)
  • Pórek
  • Vejce
  • Přepuštěné máslo Ghí nebo vhodný olej
  • Houbové koření – ideálně “Houbař”
  • Sůl
  • Hladkolistá petržel nebo jiné zelené bylinky na ozdobu
  • Plátky chleba (druh dle vašeho stylu)

 Postup

  1. Na dostatečném množství přepuštěného másla orestuji na drobná půlkolečka nakrájený pórek. Pozvolna ho restuji několik minut tak, aby změkl, ale nezhnědl.
  2. Přidám na menší kousky pokrájené houby, opět restuji míchám a ochutím houbovým kořením. Dle chuti osolím.
  3. Ke konci do směsi rozklepnu vejce. Množství vajec přiměřeně k množství pórku a hub. Krátce promíchám tak, aby vejce zatuhla, ale zůstala vláčná. Hotovo!
  4. Plátky chleba opeču v topinkovači a nanesu na ně lžící teplou žampionovou směs z pánve. Posypu čerstvými bylinkami.

> ☝️Kam ještě použít žampiony? Vyzkoušejte tuto omeletu z trouby se žampiony, baby špenátem a sýrem

Pochutnejte si!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky