Když někde narazím na dobrá povidla, hned vím, co s nimi 🙂
Povidla kupuji od různých značek, ve sklenici, samozřejmě bez konzervantů. Stačí si přečíst složení.
A pokud máte to štěstí, že máte domácí, tak není co řešit.
Moučník lze udělat do kulaté formy nebo na menší plech. Já jsem si pořídila menší nepřilnavý plech cca 20×30 cm.
Na Těsto
Na tvarohovou náplň
Dále povidla dle chuti. Pokud jsou tuhá, rozmíchejte je s trochou vody.
V jiných podobných receptech se v těstě i tvarohové náplni cukru vyskytuje obvykle více. Já ale doporučuji množství ubírat vždy dle typu receptu na hranici, která stále bude chutnat. Vaničkový tvaroh nebývá tak kyselý jako klasický, proto 2 bio vanilkové cukry bohatě stačí. Případně vanilkový extrakt a lžíce medu.
Chuť moučníku není třeba vždy dohánět cukrem, ale lze zakomponovat jablka, rozinky, melasu, skořici, vanilkový či mandlový extrakt.
Sdílet recept myšičky na: