Tvarožník light – snadný dezert nebo fit svačinka

Rychlý dezert nebo sladká svačinka. Tento moučník je bohatý na bílkoviny a výborně vás zasytí. Skvělá volba, když máte na něco chuť, ale nechcete kalorickou bombu.

Tento tvarožník vychází z mého klasického receptu na rychlý tvarožník, do kterého se dává máslo, krupice, cukr. Snadno si můžete připravit i lehčí verzi, která má menší kalorickou hodnotu.

Bobulovité ovoce se perfektně hodí k této light verzi, protože se řadí mezi ovoce s nejnižším obsahem cukru.

Tento recept jsem připravila pro skinny.cz. Skinny pomáhá lidem dostat se do formy a na svém webu mimo jiné sdílí i recepty na zdravá jídla.👍

 Ingredience na menší kulatou formu cca 24 cm

  • 2 tvarohy ve vaničce (tučnost jak chcete/potřebujete)
  • 3 vejce
  • 5 lžic rýžové krupičky
  • 100 g sypké alternativy cukru (např. erythritol, xylitol…)
  • 1 BIO vanilkový cukr (nebo vanilkový extrakt)
  • 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
  • Bobulovité ovoce (čerstvé nebo mražené)

 Postup

  1. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky prošlehejte s xylitolem do pěny. Z bílků vyšlehejte sníh.

  2. Přidejte tvarohy, vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkového extraktu a 1 lžičku prášku do pečiva.

  3. Vmíchejte asi 5 lžic krupičky. Záleží na typu tvarohu.

  4. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy 24 cm. Ozdobte ovocem.

  5. Pečte na 180 stupňů asi 40 minut do zezlátnutí.

> ☝️Další tip na sladkost, která obsahuje minimum cukru? Zkuste tyto mandlové sušenky

Kami

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a málokdo si nechá sáhnout na...