Rychlý dezert nebo sladká svačinka. Tento moučník je bohatý na bílkoviny a výborně vás zasytí. Skvělá volba, když máte na něco chuť, ale nechcete kalorickou bombu.
Tento tvarožník vychází z mého klasického receptu na rychlý tvarožník, do kterého se dává máslo, krupice, cukr. Snadno si můžete připravit i lehčí verzi, která má menší kalorickou hodnotu.
Bobulovité ovoce se perfektně hodí k této light verzi, protože se řadí mezi ovoce s nejnižším obsahem cukru.
Tento recept jsem připravila pro skinny.cz. Skinny pomáhá lidem dostat se do formy a na svém webu mimo jiné sdílí i recepty na zdravá jídla.👍
Ingredience na menší kulatou formu cca 24 cm
2 tvarohy ve vaničce (tučnost jak chcete/potřebujete)
3 vejce
5 lžic rýžové krupičky
100 g sypké alternativy cukru (např. erythritol, xylitol…)
1 BIO vanilkový cukr (nebo vanilkový extrakt)
1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
Bobulovité ovoce (čerstvé nebo mražené)
Postup
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky prošlehejte s xylitolem do pěny. Z bílků vyšlehejte sníh.
Přidejte tvarohy, vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkového extraktu a 1 lžičku prášku do pečiva.
Vmíchejte asi 5 lžic krupičky. Záleží na typu tvarohu.
Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy 24 cm. Ozdobte ovocem.
Pečte na 180 stupňů asi 40 minut do zezlátnutí.
> ☝️Další tip na sladkost, která obsahuje minimum cukru? Zkuste tyto mandlové sušenky