Vafle ze zakysané smetany – jednoduché, rychlé, vláčné

Snadný recept na vafle, které mají výbornou konzistenci. I kdybyste je udělali jako čistě celozrnné, pořád budou jemné a vláčné.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Není vafle jako vafle. Chce to ten správný recept. A když je navíc jednoduchý, o to lépe. Během chvíle pak můžete vykouzlit královskou sladkou snídani. Pak už je jen na Vás, zda to zazdíte nutellou nebo se rozhodnete pro zdravější variantu a doladíte vafle poctivým jogurtem a sezonním ovocem.

Budete potřebovat

1 hrnek = 250ml

  • 1,5 hrnku mouky (dala jsem 1 hrnek celozrnné špaldové a půl hrnku polohrubé)
  • 1 hrnek zakysané smetany (kelímek 200g)
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku povoleného másla (70g)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu nebo 1 BIO vanilkový cukr
  • 2 lžíce přírodního cukru (případně jiné alternativní sladidlo)
  • 1 lžičku bio kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů

Postup

  1. Vyšlehejte vejce s cukrem a máslem.
  2. Přidejte všechny ostatní ingredience a vyšlehejte hutné nadýchané těsto.
  3. Pokud je třeba, vaflovač mašlovačkou vytřete vhodným tukem, třeba kokosovým, a dle velikosti formy pomocí lžíce vlijte těsto. Já dávám na každou čtvercovou vafli 2 lžíce těsta.
  4. Pak už jen potírejte a zdobte, čím jen chcete. Bohatě stačí selský jogurt ochucený lžičkou domácí zavařeniny a libovolné ovoce.

TIP

Vafle můžete udělat jako čistě celozrnné nebo napůl bezlepkové. Druhá varianta je vhodnější pro menší děti nebo lidi, kteří celozrnnou mouku z jakéhokoliv důvodu nemohou. V prodejnách zdravé výživy můžete sehnat celou řadu bezlepkových mouk – kukuřičnou, jáhlovou, pohankovou apod.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky