Se svými přáteli se kromě jiného samozřejmě bavím také o jídle. S kamarádkami je to běžné, potěší mě ale, když se na toto téma bavím s muži, kteří rádi vaří. Kamarád Petr mi předal super návody, jak doma se ženou vyrábí domácí vanilkový cukr nebo vývar do zásoby, soused Michal mi zase půjčil originální kuchařku ze Srí Lanky a kamarád Tomáš mi zase prozradil tajemství dobrého leča.
Vždycky jsem všechny ingredience dávala do jedné pánve postupně a nebylo to ono. Pak jsem vyzkoušela jeho postup a už lečo nikdy nebudu dělat jinak.
Budete potřebovat
- Cibuli
- Tuk (Olivový olej, Ghí)
- Kvalitní slaninu nebo chorizo
- Zelené papriky (české, slovenské)
- Rajčata
- Vejce
- Sůl, pepř
Postup
- Orestujte na pánvi na kostičky nakrájenou slaninu
- Zvlášť orestujte na troše tuku rajčata
- Zvlášť orestuje na troše tuku papriky dohromady s cibulí (cibuli lze vynechat)
- Papriky, rajčata a slaninu přendejte do jedné větší pánve, rozklepněte dovnitř vejce, osolte, opepřete a krátce společně promíchejte, dokud se vejce neprohřejí a nesrazí.
Vynikající chuť, snadná příprava a spousta zeleniny na talíři.
A to bych to nebyla já, abych ještě nedoporučila, jak lečo obohatit o nějaké ty fytochemikálie navíc. Přidejte do pánve na závěr hrst na jemno nasekané zelené petrželky 🙂