Jakékoliv knedlíčky do polévky jsou vždy trochu alchymie. Zde funguje jediné, a to zkušenost. Dostat je do ruky a do oka.🙂Pak je možné různě experimentovat a měnit ingredience.
Tento recept vznikl tak, že mi moje holky vždy nechaly ve vývaru maso. Velmi dobře zafungovalo udělat z masa knedlíčky. Obsah talíře je rázem atraktivní jak vzhledově, tak chuťově.
Když dělám nějaké knedlíčky poprvé, zkusím si je nejdříve uvařit samostatně, abych měla jistotu, že se nerozpadnou a nezkazí polévku.
Tyto krůtí knedlíčky připravuji s vychytávkou, kdy je nejdříve opeču na pánvi. Tím se povrch zapeče, zpevní a knedlíčky skvěle drží pohromadě. A samozřejmě mají i lepší barvu i chuť! 👍
Ingredience
- 200 g uvařeného krůtího masa z vývaru
- 1 vejce
- 40 až 50 g kvalitní strouhanky (domácí nebo alternativy jako jemná kukuřičná strouhanka, mohou být i namleté vločky)
- 2 lžíce másla
- 1 až 2 stroužky česneku
- Sůl, pepř, sušené nebo čerstvé bylinky dle chuti
Postup
- Uvařené maso z krůtího vývaru dám do malého robotu a rozsekám úplně na jemno. V míse promíchám s vejcem, změklým máslem, ochutím a zahustím suchou ingrediencí. Tradiční je strouhanka. Já ráda používám kukuřičnou. Fungovat budou ale i různé rozdrcené vločky….
- Knedlíčky pár minut opékám na pánvi do zlatova, aby se zatáhly. Pak je vhodím do hotového vývaru se zeleninou a pár minut provařím. Na talíři každou porci ozdobím čerstvými bylinkami.
Vývar jsem dělala v pomalém hrnci z krůtích krků. Zeleninu jsem tentokrát použila mraženou. Byly to drobné kostičky různých druhů zeleniny, směs určená do polévky.
> ☝️Doporučuji někdy z vývaru vyrobit klasickou česnečku. Má pak grády.😀
Ať se vám polévky povedou! 🙂