Ingredience
- 4 žampiony portobello
- 400 g mletého krůtího masa
- Baby špenát (dle chuti, asi 100 g)
- Parmezán nebo Grana padano (dle chuti, asi 4 lžíce)
- 2 stroužky česneku
- Sůl, pepř, drcený kmín, sladká paprika
- Olivový olej nebo máslo Ghí
Postup
- Z hub odkrojím nožičky a z vnitřku klobouku vydlabu lupeny.
- V pánvi rozehřeju olivový olej nebo Ghí a začnu restovat mleté krůtí maso, až se lehce opeče.
- K masu přidám na drobno nakrájené nožičky hub a lupeny. Vše ochutím solí, pepřem, kmínem a paprikou a česnekem. Pár minut restuji.
- Přidám babyšpenát a nechám ho zavadnout. Doladím menším množstvím nastrouhaného sýra.
- Směsí naplním klobouky portobella. Peču na 180 stupňů asi 20 minut. Hotovo!
> ☝️Zajímavou variantou bez masa na plněné žampiony jsou tyto žampiony plněné krémovým sýrem a pestem.🙂
Ať se vám recept povede!🙂