Recept

Zelené fazolky na česneku jako příloha

Správně upravené a ochucené zelené fazolky jsou delikátní přílohou. Zároveň jsou dobrým zdrojem živin a vynikají nízkou kalorickou hodnotou.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Zelené fazolky se nejčastěji upravují dvěma způsoby. Buď je stačí krátce povařit nebo blanšírovat, nebo je orestovat na pánvi na olivovém oleji.

 Ingredience

  • Zelené fazolky (nejčastěji mám mražené)
  • Olivový olej
  • Česnek
  • Sůl
  • Pepř

Postup

Pokud mám fazolky mražené, tak je spařím horkou vodou a osuším. V pánvi rozehřeju olivový olej a fazolky krátce orestuji a pak je pár minut dusím pod pokličkou na mírném stupni do změknutí. Ochutím česnekem, solí a pepřem.

> ☝️Další oblíbený recept s fazolkami jako přílohou jsou tyto naložené kuřecí řízky v jogurtové marinádě.

Fazolky jsou skvělou přílohou nejen v rámci vegetariánské kuchyně. Kromě sýrů či hub sednou také ke grilovaným rybám či masům. 👍

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky