Recept

Zelené fazolové lusky s tempehem a celozrnným bulgurem

Zelené fazolové lusky jsou perfektní zelenina, která je jednoduchá na přípravu. Jsou výživné, zároveň však mají nízkou kalorickou hodnotu a obsahují velké množství vlákniny. Orestované spolu s tempehem chutnají báječně, obzvlášť, když přidáte česnek...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Zapomeňte na rozvařené fazolové lusky ze školní jídelny a připravte si je šmrncovně 🙂 Když budou dobře ochucené, šťavnaté a křehké, máte výbornou přílohu nebo základ rychlého zdravého jídla.

Budete potřebovat (2 – 3 porce)

  • Zelené fazolky (zelené fazolové lusky, v pánvi je 350 g)
  • 1 balení uzeného tempehu ( 190 g, zdroj bílkovin, fermentovaný výrobek ze sojových bobů)
  • 2 stroužky česneku
  • Na dochucení sůl, pepř
  • Máslo Ghí a olivový olej
  • Bulgur jako přílohu

Postup

  1. Nejdříve si připravte bulgur podle návodu na obalu. Jeho příprava je jednoduchá, pracuje se s ním podobně jako s rýží.
  2. A teď fazolky. Na pánvi nechte rozehřát tuk, přidejte fazolky a na malé kostičky nakrájený temeph. Ochuťte solí, pepřem a restujte pár minut. Tempeh je hotový výrobek, není třeba jej dlouho upravovat. Fazolky vyžadují také jen krátkou úpravu. Můžete je restovat, blanšírovat, nebo kráce podusit a dopřát jim klidně více šťavnatosti.
  3. Ke konci ochuťte česnekem, minutku promíchejte a hotovo! Na talíři zakápněte extra panenským olivovým olejem.

Jednoduché rychlé jídlo, které obsahuje bílkoviny, komplexní sacharidy, tuky i dostatek vlákniny 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky