Zapomeňte na rozvařené fazolové lusky ze školní jídelny a připravte si je šmrncovně 🙂 Když budou dobře ochucené, šťavnaté a křehké, máte výbornou přílohu nebo základ rychlého zdravého jídla.
Budete potřebovat (2 – 3 porce)
- Zelené fazolky (zelené fazolové lusky, v pánvi je 350 g)
- 1 balení uzeného tempehu ( 190 g, zdroj bílkovin, fermentovaný výrobek ze sojových bobů)
- 2 stroužky česneku
- Na dochucení sůl, pepř
- Máslo Ghí a olivový olej
- Bulgur jako přílohu
Postup
- Nejdříve si připravte bulgur podle návodu na obalu. Jeho příprava je jednoduchá, pracuje se s ním podobně jako s rýží.
- A teď fazolky. Na pánvi nechte rozehřát tuk, přidejte fazolky a na malé kostičky nakrájený temeph. Ochuťte solí, pepřem a restujte pár minut. Tempeh je hotový výrobek, není třeba jej dlouho upravovat. Fazolky vyžadují také jen krátkou úpravu. Můžete je restovat, blanšírovat, nebo kráce podusit a dopřát jim klidně více šťavnatosti.
- Ke konci ochuťte česnekem, minutku promíchejte a hotovo! Na talíři zakápněte extra panenským olivovým olejem.
Jednoduché rychlé jídlo, které obsahuje bílkoviny, komplexní sacharidy, tuky i dostatek vlákniny 🙂