vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Kedlubnové karbanátky s domácím jogurtovým dipem

04.04.2019 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Kedlubnové karbanátky jsou další skvělý způsob, jak si atraktivně zpestřit jídelníček zeleninou.

Kedlubna je nutričně zajímavá košťálová zelenina, kterou si můžete dopřát jak syrovou, tak tepelně upravenou. Je nízkokalorická, bohatá na minerální látky, obsahuje hodně vlákniny a je velmi praktická na přípravu. Během chvíle z ní připravíte různě ochucené karbanátky nebo placičky.

Na 6 středních karbanátků budete potřebovat

Postup

  1. Kedlubnu oloupejte nožem a nastrouhejte na hrubo. Posolte a nechte "vypotit". Rukou z ní po chvíli vymačkejte vodu.
  2. Vejce ušlehejte do husté pěny.
  3. Smíchejte vaječnou pěnu s kedlubnou, zahustěte kukuřičnou strouhankou, ochuťte solí a kořením, směs propracujte, aby se dobře propojila a rukou vytvarujte karbanátky.
  4. Opečte z obou stran na vhodném tuku.

Toto je základ kedlubnových karbanátků. Já je ráda dělám takto jednoduše. Samozřejmě je můžete vylepšit o další ingredience, například hrst nasekaných zelených bylinek, česnek nebo předem orestovanou cibulku.

Jak připravit jogurtový dip?

Hustý bílý jogurt řeckého typu smíchejte s trochou olivového oleje, citronovou šťávou, ochuťte solí, pepřem a přidejte na jemno nasekané zelené bylinky. Samozřejmě můžete přidat i česnek.

Čerstvě opečené teplé placičky namočené v domácím vychlazeném jogurtovém dipu. Výborná kombinace :)

<p>Na hrubo nastrouhanou kedlubnu posolte a nechte chvíli odpočinout. Pustí vodu, kterou pak přes sítko vymačkejte.</p>

<p>Těsto je měkčí, karbanátky se musí tvarovat jemně, přesto to jde lehce. Pokud by těsto nedrželo pohromadě, musíte ho ještě trochu zahustit. Pomoci může i lžíce jemně mletých ovesných vloček, které mají schopnost do sebe natáhnout přebytečnou tekutinu.</p>

<p>S domácím jogurtovým dipem chutnají nejlépe :)</p>