Rychle / jednoduše / zdravě
Když máte po ruce kvalitního lososa, tak ho fakt nechcete zkazit. Čím ho dochutit a jak opéct, aby měl šmrnc a zůstal šťavnatý? Zde je osvědčený postup.
Šťavnatá cuketa s výraznou vláčnou náplní nadchne každého, kdo si rád připravuje tempeh. Vydlabané lodičky z menších cuket jsou jako stvořené k tomu, aby se naplnily. Vynikající s kuskusovým salátem plným barevné zeleniny. Pestré jídlo, které je snadné na přípravu.
Připravte si doma slané krekry plné zdravých semínek. Příprava je snadná a stojí za vyzkoušení. Nabírejte s nimi různé dipy, nebo je příkousněte ke krémové zeleninové polévce. Hodí se i do krabičky na výlet jako zdroj energie.
Rychlá polévka z levných a dostupných ingrediencí. Do 20 minut na stole. Vejce jsou spolu s krupicí krátce zapražená. Díky tomu v ní neplavou rozkvrdlané cucky vajec, které někomu nevyhovují. Díky pohankové krupici je polévka bezlepková.
Blondies jsou konzistencí podobné známým brownies. Těsto je však světlé, bez kakaa a čokolády. Blondies jsou hutnější, vláčné. Skvěle vypadají s temným kontrastem hořké čokolády a černé sezamové pasty Tahini. Tahini dodá dezertu speciální chuť a netradiční šmrnc.
Jak udělat šopský salát skvělé autentické chuti? Je třeba připravit tu nejlepší zálivku. Ta dodá kouskům zeleniny originální chuť. S pravým balkánským sýrem nemá tento salát chybu.
Extra vláčné lívanečky. Základ těsta tvoří zakysané podmáslí, které jim dodá speciální chuť. V každém lívanečku jsou zapečená kolečka banánu. Díky tomu jsou uvnitř hezky mazlavé a nejsou tuhé...Perfektně je dozdobí i dosladí tmavý agávový sirup, který vyniká výraznou chutí.
Hustý, smetanový a pořádně dochucený segedínský guláš ve verzi se stehenním kuřecím masem. Plný hrnec výborného sytého segedínu, ke kterému můžete zakousnout chleba, nebo si připravit karlovarské knedlíky.
Rychlé jídlo bez masa, které máte hotové do 15 minut. Tempeh i žampiony jsou hotové razdva...Chuťově výrazná a krémová omáčka se perfektně hodí k rýžovým těstovinám. Recept je bez mouky, takže i přirozeně bezlepkový.