Rychle / jednoduše / zdravě
Hustý, smetanový a pořádně dochucený segedínský guláš ve verzi se stehenním kuřecím masem. Plný hrnec výborného sytého segedínu, ke kterému můžete zakousnout chleba, nebo si připravit karlovarské knedlíky.
Rychlé jídlo bez masa, které máte hotové do 15 minut. Tempeh i žampiony jsou hotové razdva...Chuťově výrazná a krémová omáčka se perfektně hodí k rýžovým těstovinám. Recept je bez mouky, takže i přirozeně bezlepkový.
Základ těchto křehkých koláčků tvoří výživné celozrnné vločky. Můžete si je tedy bez obav dopřát i jako zdravou svačinku. Skvělou chuť jim dodají vlašské ořechy, sladkost zase džem. Vydrží křehké i několik dní. Nedrobí se a vydrží cestu i v krabičce.
Jednoduchý, snadný a rychlý postup úpravy mraženého listového špenátu + tip na dochucení. Akorát hustý, krémový. Hodí se jako tradiční příloha nebo jako součást moderních "vege" talířů.
Vaječná omeleta na sladko je perfektní volbou pro ty, kteří nevyhledávají tradiční palačinky, ale mají chuť na typově podobné jídlo. K omeletě se hodí krémová ricotta, která je na rozdíl od tvarohu přirozeně sladká a skvěle ji doplní ovoce.
Jedna ze skvělých úprav lososa, když máte chuť na křupavou krustičku. Žádné složité obalování, patlání a nepořádek v kuchyni. Losos je v pekáčku raz dva. Perfektní s petrželovými bramborami nebo smetanovým listovým špenátem.
Rychlé a jednoduché bezmasé jídlo, které známe všichni. Kolik květáku a kolik vajec, aby byl výsledek sytý a dostatečně vláčný? Vyzkoušejte tuto osvědčenou verzi s fíglem.
Klobouky žampionů jsou jako stvořené k tomu, aby se naplnily. Vyzkoušejte bezmasou verzi s výraznou a vláčnou náplní z tofu. Recept je jednoduchý, z dostupných surovin a připravíte ho snadno jak pro 2 lidi, tak pro velkou famílii.
Jáhly jsou všestranné, praktické, výživné a chuťově příjemně nasládlé. Kromě klasiky v podobě jáhlové kaše se perfektně hodí na přípravu placiček. Když se opečou hezky do křupava a vytuní třeba hustou zakysanou smetanou a dobrým džemem, ani jedna nezbyde.