Návod, jak téměř bez námahy zpracovat syrovou červenou řepu. Výsledkem je výborná, zemitá a koncentrovaná chuť této zdravé kořenové zeleniny.
Zahrávat si se syrovou červenou řepou se pokaždé nevyplatí. Rudo, kam se podíváš. Na rukách, na prkýnku, na pracovní desce a nejde to “dolů” zrovna snadno. Přitom to lze vyřešit úplně bez práce a velmi elegantně.
Potřebujete
Bulvy červené řepy ( nejlépe střední velikosti)
Alobal
Postup
Červenou řepu omyji tak, aby slupka řepy zůstala neporušená.
Řepu osuším, důkladně zabalím do alobalu a dám péct na plechu nebo v zapékací míse do trouby na 200 stupňů na hodinu a třičtvrtě.
Pak už jen stačí řepu zbavit svraštělé slupky a vychutnat si vnitřek.
Takto upečená řepa je výborná klidně i samotná nebo jen opepřená a pokapaná olivovým olejem.
> Z pečené červené řepy můžete také velmi snadno vyrobit tuto pomazánku z červené řepy. Místo vařené červené řepy jen použijete pečenou, která má více koncentrovanou chuť.
Dalších možností je mnoho. Řepa se hodí jako příloha nebo do různých zeleninových salátů v kombinaci s výrazným sýrem.