Kuskus je v tradiční podobě těstovina ve formě drobných kuliček, která se vyrábí z pšeničné krupice. Nemusí se vařit a jeho příprava je snadná. Mnoha lidem však kuskus přijde chuťově nudný a nezajímavý, protože ho zažili v nevýrazné formě. 🙂
Třeba v afrických zemích kuskus při přípravě vždy dostatečně ochutí výrazným kořením. Když ho chceme použít jako přílohu, určitě doporučuji nezalívat ho jen vodou, ale vývarem, nebo ho zkrátka ochutit dle situace.
Na trhu se postupně začaly objevovat další druhy kuskusu jako celozrnný, špaldový, kukuřičný nebo čočkový.
Mně nejvíce chutná čočkový kuskus z červené čočky. Je však důležité pohlídat si složení, aby kuskus splnil účel. Já jsem měla 100% čočkový kuskus bez lepku. Prodává se ale i čočkový kuskus, který obsahuje hlavně pšenici a čočka jej jen doplňuje. ☝️
Toto jídlo jsem měla do 10 minut na stole.🙂
Mrkev můžete ochutit kořením na zeleninu a mít tak jemnější středomořskou verzi. Další možností je sáhnout po koření v orientálním duchu. Mrkev i kuskus perfektně vytuní toto koření Maroko. Hodí se i na bulgur.👍
> ☝️Kuskus můžete použít i jako přílohu k žampionům s rajčaty a tempehem v krémové omáčce.🙂
Ať vám rychlé recepty s kuskusem chutnají!🙂
Sdílet recept na:
Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení