Po sérii bezmasých receptů jsem v obchodě sáhla po pěkném kousku čerstvého hovězího masa a rozhodla jsem se z něj vyrobit guláš, který by byl vhodný i pro děti (tedy bez obrovské hromady připečené cibule, výrazného česnekového nádechu, případné mastnoty apod.)Rovnou přiznávám, že já maso nemusím, takže se v něm extra nevyznám. Docílit ovšem měkkého a jemného masa v guláši nebude jen o kuchařském umu, ale i o kvalitě či typu masa a způsobu vaření ( papiňák versus pomalý hrnec apod.)To je naprosto vše, co si o hovězím dovolím napsat 😉
(cca 4 porce)
Jako přílohu můžete použít třeba [tarhoňu](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tarhona “tarhoňu”) nebo [domácí knedlík](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/skvele-knedliky-z-domaci-pekarny-s-celozrnnou-moukou “domácí knedlík”)
Někdo má rád více masa, někdo zas více omáčky, proto si výslednou hustotu sami dolaďte. Pokud jste guláš více zalili a omáčka není dostatečně hustá, tak ji jednoduše na závěr dohusťete trochou mouky rozmíchané ve vodě. Když byste chtěli mouku zcela vynechat, dá se guláš zahustit třeba rozmixovanými jáhlovými vločkami (moje oblíbená varianta). Klasický guláš ve vlastně přirozeně zahuštěný velkým množstvím cibule, tu zde, alespoň částečně, nahradí ta nastrouhaná brambora …
Dobrou chuť!
Sdílet recept myšičky na: