Luštěniny do rajčatových omáček jsem začala přidávat proto, abych navýšila nutriční hodnotu a sytost omáčky. Mladší dcera nechce nastrouhaný tvrdý sýr, ten přitom bývá v jídle zdrojem bílkoviny.
Řeším to tedy buď tak, že omáčku pojmu ve stylu pesta a smíchám ho třeba s ricottou, nebo do omáčky zapojím luštěniny. Tradičně se nabízí červená čočka, která je rychle uvařená a ladí i barevně. S rajčaty si však skvěle rozumí i fazole adzuki.🙂
Fazole si nejdříve předem uvařím do měkka a když už je vařím, udělám jich více. Hned pak mám základ na další jídla. Uvařené Adzuki můžete využít třeba na tyto kuličky z fazolí adzuki pečené v troubě nebo na pikantní topinkovou pomazánku nebo na karbanátky.🙂
Omáčce skvěle sedne i pikantní chuť. Já vždy odeberu část omáčky pro sebe a zakomponuji ještě chilli.
> ☝️A tady je varianta, jak se dají rajčata a fazole pojmout dohromady zase jinak. Vyzkoušejte kuličky z fazolí adzuki pečené v troubě s rajčatovou omáčkou a těstovinami.🙂 Ať vám jídla chutnají!🙂
Sdílet recept
Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip: