Pustila jsem se do další z variant rybičkových pomazánek. Tentokrát s cílem, aby byla jemná a chutnala i 4 leté dceři. Výraznou rybí chuť jsem tedy zjemnila tvarohem a trochou kvalitního kečupu. Sůl není potřeba přidávat, pomazánka má i bez ní chuti dost.
Budete potřebovat
- 1 plechovku makrely ve vlastní šťávě
- 1 tučný tvaroh ve vaničce
- 2 lžíce jemných ovesných vloček
- Na dochucení – trochu kvalitního kečupu
Postup
- Rybičky slijte, rozmačkejte a smíchejte s tvarohem.
- Aby pomazánka nebyla moc řídká a dobře se jedla, přidejte 2 lžíce jemných ovesných vloček.
- Ochuťte trochou kvalitního kečupu a nechte chvíli odstát, aby vločky mohly nabobtnat.
TIP
-
Pomazánku připravte ve svém základu jemnou tak, aby chutnala dětem, dospělým ji pak dále můžete vyladit pomocí čerstvé cibule a pepře.
-
V dnešní době je zapotřebí číst složení opravdu všeho. I mezi plechovkami všemožných rybiček existují kvalitativní rozdíly. “Moje” plechovka se pyšnila nápisy “bez konzervačních látek a barviv”. Pokud byste se rozhodovali, kterou konzervu vzít, můžete také sledovat obsah soli, potažmo hodnotu sodíku, jehož nadměrná konzumace může u dětí a oslabených osob zatěžovat organismus.