Tato květáková polévka je u nás sázkou na jistotu. Kombinace květáku, jáhlových vloček a žloutku zajistí příjemnou chuť. Já ji vždy dělám hustší. Nestéká hned ze lžíce, zvládnou ji tedy jíst samy i malé děti, které se teprve učí 🙂
Budete potřebovat
2 porce
- 3-4 růžičky květáku
- asi 3 lžíce jáhlových vloček
- 1 žloutek
- Zeleninový vývar (nebo voda)
Postup
- Růžičky květáku zalijte domácím zeleninovým vývarem tak, aby byl ponořený. Vody dejte raději méně, doředit na konci můžete vždy…
- Přiveďte k varu a zasypte 3 lžícemi jáhlových vloček.
- Povařte do změknutí květáku, max. 10 minut
- Přidejte žloutek, rozmixujte do hladka a ještě provařte.
TIPY
-
Polévku dochuťte podle věku dítěte. Do 1 roka nesolte. I když polévku necháte “jen tak”, bude mít výbornou chuť sama o sobě.
-
Podobně můžete postupovat i s klasickými jáhlami. Ty ale potřebují delší dobu varu než vločky.
-
Do krémových květákových polévek se často přidává smetana na zjemnění (starším dětem). Uvidíte ale, že to nebude nutné. Díky jáhlovým vločkám a žloutku bude polévka dokonale krémová …