Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení
Jedlé kaštany nejdříve upečte v troubě. Je však potřeba předem naříznout jejich slupku. Chce to grif, hodně opatrnosti a ostrý nůž. Mně to ze začátku přišlo složité, ale pak už to šlo raz dva…
Na másle Ghí nebo oleji pozvolna orestujte do lehkého zezlátnutí pórek a na drobné kousky nakrájenou petržel…
Přidejte česnek, bylinky (např. tymián) a nechte krátce zarestovat, rozvonět…Vlijte bílé víno a 3 minuty provařte….
Přilijte vývar a vsypte vyloupané kaštany. Po vychladnutí je třeba kaštany zbavit slupky. Vařte 15 minut.
Na závěr dolaďte hustotu polévky tak, aby vám to vyhovovalo…Hlavní je, aby byla krémová…Dochuťte podle vašeho stylu. Na talíři můžete ještě ozdobit decentně do hladka rozmíchanou zakysanou smetanou nebo creme fraiche a křupavými krutony….Mňam!
Sdílet recept myšičky na: