Ingredience (cca 4 porce)
- Kukuřičné penne (asi 300 g)
- 300 g zelených fazolek (použila jsem mražené zelené fazolky celé)
- 100 g uzeného lososa co nejvyšší kvality
- 1 balení přírodního cottage sýra (150 g)
- asi 100 ml smetany (druh dle preferencí, může být rostlinná)
- Olivový olej
- Na dochucení sůl, pepř, plátek másla
Postup
- Dám vařit těstoviny podle návodu tak, aby zůstaly příjemně pevné.
- Mezitím připravím omáčku. V pánvi začnu restovat zelené fazolky na trošce olivového oleje nebo jiném vhodném tuku. Postupuji podle toho, jaký typ fazolek mám. Některým stačí 3 minuty, jiným svědčí nechat je pod pokličkou pár minut podusit.
- K fazolkám přidám na drobno posekaného lososa, sýr cottage, promíchá, dochutím solí a pepřem a doplním dle potřeby smetanou.
- Promíchám s těstovinami a na závěr, mimo plotýnku, nechám v těstovinách rozpustit plátek másla.
- Na talíři dozdobím zelenými bylinkami.
> ☝️Chcete další tip na těstoviny? Zkuste tyto bezlepkové těstoviny s omáčkou z drcených rajčat, cizrny a pancetty.🙂
Ať se vám těstoviny povedou! 🙂