Kuřecí řízky co nejlepší kvality (prsní nebo stehenní)
Na marinádu
Velký kelímek bílého jogurtu ( nebo dle množství masa)
Olivový olej ( dala jsem asi 3 lžíce)
Koření Tandoori masala
Citronová šťáva
Prolisovaný česnek
Případně sůl, pokud není ve směsi koření
Postup
Připravím si kuřecí maso k naložení. Pokud jsou prsní řízky velké, podélně je rozkrojím. Pokud mám stehenní řízky, očistím je.
Smíchám ingredience na marinádu a každý řízek pořádně ze všech stran obalím. Nechám odležet alespoň pár hodin. Jogurt mám nejraději v kombinaci s kořením tandoori masala, které má typickou červenou barvu a chuť. K rýži perfektní.
Pak už jen maso přendám do pekáčku a peču na 180 stupňů asi hodinu a půl. Nejdřív pod pokličkou, pak odkryté, aby zezlátlo. Způsob pečení ať si každý zvolí, jak je zvyklý péct maso.
Jako přílohu jsem tentokrát zvolila jasmínovou rýži a ochucené zelené fazolky. Dohromady skvělá chuť. 🙂