Velkým pomocníkem je trouba, do které pekáč zavřete a o nic víc se nestaráte. Brambory získají díky smetaně a výpeku z masa výbornou chuť. Smetanu jsem tentokrát použila rostlinnou.
Budete potřebovat
- Kuřecí stehna
- Brambory
- Smetanu (použila jsem rostlinnou smetanu na vaření, lze i klasickou)
- Koření – sůl, použila jsem navíc směs “babygrill”, obsahuje kmín, papriku, cibuli.
Postup
- Brambory oškrábejte a nakrájejte na měsíčky. Měla jsem brambory s tenkou slupkou, tak jsem ji nechala. Naskládejte je na dno pekáčku a okořeňte dle chuti. Posypala jsem je směsí nepálivého koření babygrill.
- Brambory zalijte smetanou.
- Na ně pak položte kuřecí stehna, která také ochuťte, osolte.
- Pečte přiklopené na 180 – 200 stupňů podle vaší trouby asi 90 minut. Ke konci lze odklopit a nechat stehna zezlátnout.
Kolik čeho?
Pekla jsem ve větším pekáčku 5 stehen. Ty jsem poctivě podložila bramborami. Bylo jich celkem asi kilo a půl. Smetana stačila jedna.
TIP
Talíř rozdělte na třetiny. Třetinu bude tvořit stehno, třetinu smetanové brambory a třetinu nakrájená čerstvá zelenina, případně ZELNÝ SALÁT