Koření dle chuti (může být jen sůl, ale i kurkuma do kuskusu nebo koření na zeleninu)
Olivový olej
Čerstvé zelené bylinky nebo na jemno nasekaná lahůdková cibulka
Postup
Celozrnný kuskus zaliju vroucí vodou v poměru 1:2. Na 1 hrnek kuskusu použiji 2 hrnky vroucí vody. Přikápnu trochu olivového oleje, osolím a někdy na špičku lžičky kurkumy.
Zeleninu upravím podle toho, jaký typ mám. Někdy orestuji čerstvou papriku, cibulku cuketu. V zimních měsících ráda využiju mraženou. Hrášek a kukuřice jsou hotové za pár minut, zelené fazolky většinou “potřebují” o chvilku víc.
Tempeh nakrájím či nasekám na drobné kousky, přidám ke konci k zelenině a orestuji. Jedná se o “hotový” výrobek, takže není třeba, aby se dloouho tepelně upravoval či musel měknout.
Jednoduchá rychlovka, která se hodí i do krabičky na druhý den do práce 🙂