Lososová pomazánka s čerstvým sýrem

Uzený losos je velmi výraznou ingrediencí. Dokáže dodat luxusní chuť těstovinám, salátům, krémovým zeleninovým polévkám a pomazánkám. Obzvlášť v kombinaci s koprem a citrónem.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience

  • 200 g čerstvého smetanového sýra ( např. Lučina a podobné…)
  • 100 g kvalitního uzeného lososa
  • 1 jarní cibulka
  • Kopr (čerstvý nebo sušený)
  • Citrónová nebo limetková šťáva
  • Sůl a pepř dle uvážení (losos může být slaný sám o sobě dost)

Postup

  1. Lososa posekám na velmi drobné kousky, čím menší, tím lepší. V podstatě ho úplně rozmašíruji.
  2. Smíchám s čerstvým sýrem, na drobno nakrájenou jarní cibulkou, koprem a zakápnu citronovou šťávou. Dle situace někdy dochutím troškou soli a pepře.

> ☝️Dalším skvělým nápadem, co dobrého s uzeným lososem je tento slaný koláč quiche s uzeným lososem.🐭

Tuto lososovou pomazánku mám nejraději posypanou čerstvou petrželkou a namazanou na kulatých vícezrnných knackebrotech. Křup! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky